Monday, April 28, 2014

MACARON CAKE untuk Aiman

Ok ni request daripada anak buah. Nak macaron cakelah..nak bugs lah..hasihh macam2 yg dimintanya. Tangan ada dua je nih hokeyy... Dah la sekarang musim2 catuan air ni kan, lagiiilah kusut dibuatnya nak kene plan bebetul bila nak hambik order, bila nak menyiapkan order..nak itu..nak ini..hadehhhh memang semput kadang2. Utensils kalau nak citer bab-bab mengekek ni, banyakk wooo nak kene cuci. Lagi2 yg guna deko buttercream, letih beb kalau takde air. Yang fondant tu oklah, gentel2 macam tanah liat je, tempat pun tak messy.

Oklah so dalam kesibukan saya tu saya cuba jugak la tunaikan permintaan dia nak kek ni. Sebab dah kesuntukan masa, saya buat CMC jek itupun versi baked bukan kukus sebab boley baked banyak2 skali jalan. Layer cream tu saya buatkan butterscotch je.

Layanzkan je lah si BUGS HERO ni punyer kek. Dari pagi sampai kepetang dok tanye mana kek dia yg ada insects tu. heh...kalau nak cepat say buh the real insect je nanti, hihihii. Ants memang byk merata leh tangkap sekor2 sebagai props. Muahahahaha...Aiman..Aiman..

Bee

Butterfly ..ladybug

Gigih melukis caterpilar

Aiman buka present..tu en asben tgh momokkan dia dlm kotak ada frog

tengok kecintaan dia pada insetcs..dah cakap kan...

Owh sapa si tembun berbaju biru itewww??? Awww..nyampah lah tgk gambar sendiri. Bila nak kuruih tah

We sang a song.... a birthday song


Apa2 leh contact kami di:

FB : zazbakery sweetouch
Instagram : zazbakery sweetouch
Whatsapp : 012 2959655
Email : zazbakery@gmail.com

0 comments:

Post a Comment

BORANG KELAS

Name:
Email Address:
No Telefon
Kelas yang diminati
Tarikh
Bilangan Peserta 1
2
3
4
5
lebih dari 5
Pertanyaan / Cadangan

Get your own free form like this one.