Sunday, May 17, 2015

CINTAKU TERTINGGAL DI DESA BALQIS


Entry n ink cerita ttg cuti2 sambil bekerja di DESA BALQIS. Memang betul saya dh jatuh hati dgn DB. Ekceli lama dah dok usha2 tempat ni, Cuma belum berpeluang nak pergi. Kebetulan sy ada taklimat di Pengkalan Balak pada 13/5 baru ni, apalagi mcm pucuk dicita ulam mendtang lah katanye. Hew..hew..gigih sy kol admin DB, huh sungguh menguji kesabaran sbb takde yg pickup. Yelah bayangkan kita nk checkin ni, hari Isnin baru terhegeh hegeh nk cadi hotel. Nak drive pagi2 buta dari KL dgn keadaan kete tak brape nak sihat sy tak yakin. Takut dia buat hal tgh jalan kan susah. And satu lagi saya tak suka gopoh bgn pagi2 buta utk memandu..heh mmg kalau boleh elak, kita elak ok. Finally sy cuba emel and da petang sikit baru dpt confirmation. Mula2 sy nak booking rumaj NENEK tapi dh ada yg booked. So dia bg option rumah ATOK. Oklah still within kelayakan nk claim nnt. Rumah kat sini semua nama FAMILY mcm MAMA, PAK LONG, PAK NGAH, PENGHULU, BALQIS, PAN NDAK, PAK ANJANG, PAKCIK, KAK LONG etc…setiap rumah berbeza keluasannya. Paling besar kalau tak silap umah PAK NGAH, boley refer website DB ye.

Makanye lebih kurang pukul 3.20 hari selasa kami gerak dr KL. Hujan lebat sungguh tak Nampak jalan. Seb bek pernah tgk dokumentari 4WD kat tv yg kata klu hujan lebat sila pakai sunglasses. Bukan giler ok tapi mmg kenyataan jalan nmpak lagi clear. Kalau rabun, tak dapat la den nak nolong. Pakai la spec hg ada power klu takmo tersondol bontot lori. Alhamdulillah hujan on off bila smpai area slps susur Nilai. And very the hot bila dh masuk PEDAS/LINGGI. OK klu korang nk gi sini rasanye susur yg afdhal ialah PD and some ckp MASJID TANAH. HUhu..maka menyusurlah kami melalui ladang kelapa sawit, smpai cuak apsal x smpai2 ni kan. Tu la tak kumpul info sbelum pergi kan dh susah. Kami sampai dlm pukul 5 kot. Pas dpt kunci jek, ehhh cik senah punye jakun rasa nak ambik gambar stp angle ok. Penat en laki melayan..huhuhu. Jom kita layan gambo, biar gambo berbicara katanye..ngeh..ngeh..ngeh..

sementara tunggu kunci kita snap2dulu

ATOK, kami dah sampai ni




tangga turun ke pantai, ala2private beach koo



rindu nak sangkut2 tepi dinding mcm ni

mana nak cari pili tembaga ni ye..hihi

0 comments:

Post a Comment

BORANG KELAS

Name:
Email Address:
No Telefon
Kelas yang diminati
Tarikh
Bilangan Peserta 1
2
3
4
5
lebih dari 5
Pertanyaan / Cadangan

Get your own free form like this one.