Wednesday, May 27, 2015

kursus lagi....huaaaawaaa



Ini kali kita berkursus di GRAND BLUEWAVE shah alam. Dekat je kannn, tapi still tak boley balik umah. Program habis lewat, sapa nk drive mlm wehh. Lagipun bilik seorang sebilik, nnt malam last kot abe kita free leh aaa dtg. Hahaha...(tapi sehingga artikel ini ditulis dia tak dtg ponnn, chait).

malas as nk bebel banyak cuma nk bitau bahawasanya GRAND BLUEWAVE dh byk improvement since my last visited, tahun lepas. Boleh la selalu wat kursus kat sini.


 

Thursday, May 21, 2015

KEBUN MINI SAYA..DAH BYK TUAIAN

Macam macam ada, tapi saya tanam yang sempoi je sbb pekebun novis tak boleh over confident. Baru nakmmembina keyakinan diri dalam bercucuk tanam ok. Dh byk kali tuai kangkung, ulammraja, pegaga, belalai gajah dll. Apapun bends yg wajib tanammdaun kari, pandan, serai dgn daun limau purut. Berbaloi klu ada, xyah nk beli sbb nak guna bukan byk pon...









Monday, May 18, 2015

Demam PAVLOVA

Ada satu ketika saya mengalami demam pavlova, boleh kata berminggu kami berselumak putih teloq wehhh. Hahaha..

PAVLOVA MINI - RM12 (5pcs) Min order 4 bekas






KEK UTK MAMA DAN PAPA, CARAMEL WALNUT





Wahhh baik betul bestpren dua org ni. Mula2 saya terima order dr kawan yg pompuan utk bagi mamanya. Pastu selang bbrp minit dapat order dr kawan yg lelaki untuk papanya. Adoii suweet la kamu dua orang ni, memang anak2 yang baik. Dua2 masih sekolah lagi, tapi ingatan pada ibu ayah tu yg penting. Kek flower merah untuk MAMA dan Kek biru untuk PAPA katanye..alhamdulillah


DESA BALWIS, TAK HABIS LAGI CERITA

Ok ni eksklusif utk korang yang teringin nak menginap, ai serakan pelan kedudukan umah di DB. Dalam website dia takde kot...ni ambik masa pi opis depa haritu. Sila terima kasih dengan saya..huhuhuhuu. Senang sikit kan kalau korang nak stay bila dah tahu layout plan dia.

Aiyooo sedey nya hati nak checkout dah. Kita pagi2 dh kene gi tempat taklimat, harusla dh tak smpat nak berpoya-poya kat DB kan. Hurmm..kul 5 lebih dh terjaga sebab cik ayam dh berkokok dik nonnn..bawah umah je.

Subuh hari..hening dna tenang. Ni spesis ayam apa ye???? dr malam sampai subuh tak benti berbunyi..

kalau ada burung lagi feeling kot

tu umah nenek dengan umah mama dok sebelah2...


singgah di kuala linggi...
ni PELANNYE...boley refer kot nak stay kat umah yang mana satuuuu
ecehhh ala2 candid konon, tapi sebenarnya dia yg suruh amik gambar. huhuhuhu




 Sedap tido mlm tu, rasa tido kat kampong halaman (kesiann org xde kampong). Bilik ada aircond so jgn ler risau. Tapi kami beli ubat nyamuk buh kat hall. Dalam bilik ada disediakan ubat nyamuk elektrik. Dlm pukul 6.30 ada org bg salam, oo hntar sarapan rupanye. Tapi depa bg dlm plastic je, ada nasi lemak bungkus dgn kuih dua jenis. Pada pmdangan sy pihak admin DB kene pikirkn kekdah utk mengekalkan keunikan DB contohnye sarapan mesti dihantar dlm dulang, sediakan pinggan bunga kangkung ke..dgn teko. Bagi la sudu skali. Dan alangkah bagus kalau dpt cari org yg buat nasi lemak yg betoi2 sedap serta kuih muih yg menggambarkn locality. Sbb ygbdtg menginap ni mostly dr bandar, dr negeri lain teringin merasai suasana nostalgia di kmpung. Patut boley tmbh lagi menu sarapan sbb dgn harga RM220 sy rasa perlu upgrade sedikit servis. Sy percaya di sekitar ada ramai penjual kuih muih dan nasi lemak yg sedap2..tak salah beli dr disorg dan hidangkn semula dlm dulang. Kan unik begitu?? 

Apapun secara keseluruhan sy sukerr sgt stay kat sini, rasa tak nak balik. Tak tahu nak gambarkan mcm mana tapi mmg feeling nostalgia sesangat, home away from home katanye. Dah lama sy tak dgr bunyi ayam berkokok, bunyi burung2…and mcm2 bunyi pelik yang selalu ada kat kampong. Tak puas keliling DB, kalau diberi kesempatan lagi in shaa allah sy nkmdtg ke sini lagi. Cuma bab susah nak kol tu kenelah ada solution di pihak DB ok. And oso rajin rajin balas email. Kita email dok tanye availability bulan 7 dh dekat 4-5 hari xde respon. Sedihkan??? Kalau full kabo ler full…senang cik senah carik lokasi lain.
 


Caramel Walnut TRIO dan Strawberry Crush!!!

Sekali harung je kita upload gambar-gambar ni. Demam CARAMEL WALNUT masih melanda....


Lain-lain orang yg order tu...

Strawberry Crush Cake..100% fresh cream

Sedap kalau makan sejuk2 ni....emmmm

MORIB GOLDCOAST PULAK...

Selepas checkout dari DESA BALQIS, bukan terus balik rumah ok. Kami terus menghala ke MORIB sebab ada satu lagi program kat sana sampai lah Jumaat. Kalau orang nak kata kita sibuk, memang sibuk jugaklah (bukan menyibuk ok!). Hehehe..last month saya 4 hari je ada opis, this month saya tak pasti lah baper hari. Apa nak buat, dah tugas dan tanggungjawab, hadap saje lah...

Takpe, kita lompat2 dalam air kat MORIB nanti, buat release tension katanye...

Ada jakuzzi, hari2 saya berendam..hehehe

Tak tahu la apa yang dia spotcheck tu..

Bilik yang luas, perabot sederhana. Oklah kan..


Ada can kita nk gelongsor ni petang-petang


Tgk Aiman, malas nak naik tangga sampai guard kat situ tegur jangan naik dari slider ok


apa punye pesen amik gambar mcm ni..adehhh
Overall ok jugak stay kat sini, tak jauh dari KL. Kalau nak short vacay bawak anak-anak meh pi sini. Rate saya kurang pasti sebab kami dok pakej so lain la sikit regenya. Nka masuk dalam water theme park tu kalau tak silap kanak-kanak RM20++ kot...Makan??? Hurmmm so-so saje la...tak banyak choice tapi bleh mengenyangkan perut anda juga, bersyukurlahhhhh..hehehe

Kek tunang lagik...flower2






Sukerr sngat masa buat kek ni, fefeeling giteww!!! Apapun selamat bertunang ye dik, darah manis tu. Harap2 kek ni memushkan hati penerimanya...

KEK FROZEN LAGIIII

Lagi-lagi FROZEN katanye. Tempahan dari Cikgu Zaza, GIATMARA Shah Alam. Pndai solek menyolek, ha sapa nk belajar solek boleh le pi GIATMARA Shah Alam nuuu...






Zaza kata kek ni terbior 4 jam kat luar, kusss semangat seb baik tak cair u ols. Sebab kek ni 100% fresh cream, risau mak kalau runtuh. Hehehe..alhamdulillah selamat semuanya. Dalam tu kek indulgence, sedapppp cam aiskrim. Itu Zaza yg cakap bukans aya cakap okeh.






SELAMAT BERTUNANG - KEK KOTAK HADIAH




Tempahan daripada customer di RAWANG, rasanye first time kot dapat customer Rawang ni. Selalu saya layan belah Kuang je, hihihi. TQ pada yg sudi order. Amboiii baru nak upload kannn. Sorry ye u ols. Biaslaah lebih byk di FB.

Papehal boleh jenguk FB zazbakery sweetouch or wssap 0122959655

BORANG KELAS

Name:
Email Address:
No Telefon
Kelas yang diminati
Tarikh
Bilangan Peserta 1
2
3
4
5
lebih dari 5
Pertanyaan / Cadangan

Get your own free form like this one.