Monday, April 28, 2014

BISKUT RAYA 2014

Huhuhuu


Puasa tinggal lagi sebulan. Kami ni bakers bakers kental sedang sedaya upaya mengcookies. Hari2 tengok cookies, RND cookies itu ini. Sempat lah RND dlm 12 - 13 jenis kot tapi yg sempat snap yang ni je ye kawan2. So far we all belum finalize cookies apa nak dijual.

So sapa nak jadi agen biskut raya??? Meh lah join bis kami. Tahun lepas agen yang paling meletop dapat buat untung bersih empat angka u olsss...sapo nak bagi??? Memang takdelah kan org nak bagi free2 je.

Kalau berminat leh la contact2 kami

wassap 012 2959655
FB zazbakery sweetouch
Insta : zazbakery sweetouch
Emel zazbakery@gmail.com

Yang paling BESHHHH mestilah tat nyonya tuh!!!!


HAPPY BIRTHDAY DATO' SRI HASAN BIN MALEK

Woot..woot..

Out of nowhere tetiba dapat order untuk buat kek sambutan hari lahir Dato' Sri. Tiap2 kali buat kek memang saya berdebar so kalini plus..plus lagi debaran tu. Tak tau nak cakap apa tapi memang cuak gilerrr. Yelah kan customer mesti nak yang terbaik so kita sebagai bakers MESTI beri yg terbaik jugak cuma kadang2 mungkin hasilnya tak sama seperti kita menilai. Rasa macam dah ok..tapi pada pandangan orang cam tak baper nak ok lak. Hmmm begitulah seadanya. Risau sungguh saya.

Apap pun saya cuba juga sehabis daya.. dan inilah hasilnya budak baru belajar




Selamat Hari Lahir Dato' Sri..moga panjang umur dan diberi keberkatan dan sentiasa dalam lindunganNya

MACARON CAKE untuk Aiman

Ok ni request daripada anak buah. Nak macaron cakelah..nak bugs lah..hasihh macam2 yg dimintanya. Tangan ada dua je nih hokeyy... Dah la sekarang musim2 catuan air ni kan, lagiiilah kusut dibuatnya nak kene plan bebetul bila nak hambik order, bila nak menyiapkan order..nak itu..nak ini..hadehhhh memang semput kadang2. Utensils kalau nak citer bab-bab mengekek ni, banyakk wooo nak kene cuci. Lagi2 yg guna deko buttercream, letih beb kalau takde air. Yang fondant tu oklah, gentel2 macam tanah liat je, tempat pun tak messy.

Oklah so dalam kesibukan saya tu saya cuba jugak la tunaikan permintaan dia nak kek ni. Sebab dah kesuntukan masa, saya buat CMC jek itupun versi baked bukan kukus sebab boley baked banyak2 skali jalan. Layer cream tu saya buatkan butterscotch je.

Layanzkan je lah si BUGS HERO ni punyer kek. Dari pagi sampai kepetang dok tanye mana kek dia yg ada insects tu. heh...kalau nak cepat say buh the real insect je nanti, hihihii. Ants memang byk merata leh tangkap sekor2 sebagai props. Muahahahaha...Aiman..Aiman..

Bee

Butterfly ..ladybug

Gigih melukis caterpilar

Aiman buka present..tu en asben tgh momokkan dia dlm kotak ada frog

tengok kecintaan dia pada insetcs..dah cakap kan...

Owh sapa si tembun berbaju biru itewww??? Awww..nyampah lah tgk gambar sendiri. Bila nak kuruih tah

We sang a song.... a birthday song


Apa2 leh contact kami di:

FB : zazbakery sweetouch
Instagram : zazbakery sweetouch
Whatsapp : 012 2959655
Email : zazbakery@gmail.com

Kek Wedding Ayu yang ayu....

Yeszaaaa.....ni entry tentang kek wedding ex student saya Fitriayu. Kebetulan umah kami setaman jadi memang super senanglah saya nak hantar kek ni. Ni pun ekceli dah lama tersimpan dalam memori henpon, sebab selalu dok haplod kat FB je kan. Ni baru nak start sapu2 sawang kat blog ni..warming up balik.

Kenduri Ayu tak silap dalam bulan Mac haritu. Ayu nak kek setingkat tapi saya beri 2 tingkat within bajet yg Ayu dah reservedkan. Yelah ni memang kelebihan kami homebakers ni sebab boleh tailormade dengan kehendak pelanggan. Selagi kami mampu dengan costing zaman sekarang ni..kita cubalah tailoredkan dengan bajet customer. Kalau kat kedai yg femes emes tu hadooo??? Haa memang tak dapeklah nak nolongnya..

So saya butakan kek chocolate moist dengan topping buttercream. And sebab i ex student saya kan, saya just tambahkan lagi cuppies2 keliling kek tu bagi tak nampak kosong..kosong..koson.. (lirik najwa latip). Kiranya tu saya bagi je dan tak termasuk pakej..temanya biru pink. Saya memang bua very light blue supaya nampak cam sweet sweet gitewwwww. (sweet ke???) Mestilah suweett bagi saya..hahahahaha

Kek Wedding Biru Pink
Apa2 leh contact kami di:

FB : zazbakery sweetouch
Instagram : zazbakery sweetouch
Whatsapp : 012 2959655
Email : zazbakery@gmail.com

Kek untuk si manis Zida

Holaaaa.....

Minggu yang super busy...super full...super duper fengsan lebih dari biasa. Tapi syukurrrr....kata orang tua2 jangan mengeluh sebab penat, nanti rezeki lari. Betul tu. Its soooo TRUE people.

Ok berbalik pada story kek tadi, actually Zida request nak hari Jumaat tapi dek saya penuh sangat2 untuk Friday tu so memang saya minta kalau boleh anjak ke Sabtu. Ohsemmmm sebab Zida kata OK!! Wahhh baiknyaaa kamu Zida..rasa sangat terharu dengan customer2 yang begini. Sanggup tunggu jugak walaupun terpaksa ubah plan (ye lah maybe Zida dh plan nk celebrate Friday kann). Cam nak nagess je rasa..hikhik.

Okeylah Zida request tema yg simple dimple kapadia. Oh bukan..tu Dimple Kapadia pelakon bollywood. Saya buatkan kek sponge vanilla layered dengan stoberi sponge cake. Ada gak stoberi filling nak bagi cam masam2 sket. Cream guna light buttercream yg hopefully tak muak lah kot. Selamat dideliver pada Zida si cantik manis. Ewahhh...x sempat lah nak snap pic dengan Zida pasal nak cepat gi sana sini kan.

Layanzz....

Apa2 leh contact kami di:

FB : zazbakery sweetouch
Instagram : zazbakery sweetouch
Whatsapp : 012 2959655
Email : zazbakery@gmail.com

Kek Hari lahir Chelsea dan Frozen

Aduh lama nyerr tak bersiaran dalam blog ni kan. Orang dok kecoh2 tantang The Power of Blogging bagai..kita yang dah ada blog ni taknak update la pulak kan.

Bukannye apa, sebab sekarang ni dah macam2 medium online yang ada dan lebuh mudah seperti Facebook, Twitter dan Instagram, klik je dah upload. Takyah nak mem'bedah' panjang lebar..hikhik...Haa tengok kan dah panjang lebar buat entry nih. Walhal nak ceritanya pasal kek je.

Wokey ni ada kek besday untuk Hariz (anak buah sebelah asben saya) dan juga untuk Khairina dan Danish (Anak kepada adik angkat saya zaman muda mudi dulu...eh skrg pun bukan tua sgt..muahahahaha).

 Kek Hariz ni ibu ayah dia request nak tema bola. Mula2 tu fikir nk buat padang bola tapi diaorg kata nanti besar gedabak sangat tak larat nak makan. So at last ayah dia request bentuk bola. Hariz minat CHELSEA, jadi saya buatkan bentuk bola (ada ke rupa???) yang kaler putih biru. Kebetulan aa pulak terlebih patung kaler biru tu saya jumpa dlm box accesorries, saya lekat je terus atas kek. Waaaa...terlentang Hariz atas kek tu!! Kikikikik...

Untuk kek saya pun x sempat nak snap pics. Dalam tu saya buat layer choclat dan stoberi sponge cake dengan vanilla and strawberry filling. Diaorg kata sooo yummeh. Saya pun rasa maca tu jugak (lalalalal...masuk lif tekan sendiri!!!)




Ok yang ni pulak Farah request rainbow sponge cake sebab dia xmo kek berat2. Lagipun kiddos yg nakmakan, nanti cepat muak kan. Tema frozen. Beselah kartun yang engah meletoppp sekarang ni kan. Semua rumah hampir nak kata WAJIB ada DVD Frozen neh especially yg ada gugurl. Korang tak caya ehh?? Silalah percaya...

Ok bagi yg nak mudah contact saya boleh terus ke:

FB : zazbakery sweetouch
Instagram : zazbakery sweetouch
Whatsapp : 012 2959655
Emel : zazbakery@gmail.com

Lagi pantas saya reply tau....

BORANG KELAS

Name:
Email Address:
No Telefon
Kelas yang diminati
Tarikh
Bilangan Peserta 1
2
3
4
5
lebih dari 5
Pertanyaan / Cadangan

Get your own free form like this one.