Wednesday, September 28, 2011

LAGI PRODUK BAKERI

Salam manisss semua...

Di sini saya nak share lagi beberapa produk yang ada di bakeri kami yea!! Untuk makluman kami juga menyediakan pakej tempahan untuk majlis-majlis outdoor contohnya Hari Sukan, Family Day, Gotong Royong dan macam-macam lagi. Harga bermula dari RM2 SAHAJA. Customer boleh pilih produk berdasarkan bajet yang sesuai.


DONUT TOPPING (mango,orange,blueberry,strawberry,kiwi) -RM1.50

DONUT SOSEJ - RM1.50


CAKE BALL - RM0.40


CHICKEN FRANK SANDWICH - RM1.90


SOSEJ FLOWER MAYO -RM1.90


MINI CAKE (chocolate,vanilla, strawberry,pandan,lemon) - RM6.00


Friday, September 23, 2011

KELAS BULAN OKTOBER

Assalamualaikum semua...

Now saya nak posting tentang kelas yang akan kami anjurkan bagi bulan Oktober. Kelas diadakan secara demo / workshop. Sebelum-sebelum ni saya ada explain difference antara WORKSHOP vs DEMO. Antaranya kalau tgk dari aspek price mmg banyaklah beza sbb untuk kelas demo kami cuma sediakan bahan yang sedikit sahaja. Bila bahan sikit of courselah hasil pun sikit kan? Kenalah sharing-sharing together.

Kalau workshop tu memang bagi saya puas hati especially bagi mereka yang betui-betui nak belajar secara detail. Kalau workshop setiap orang WAJIB menyediakan sendiri bahan (sukat sendiri ye) dan adunan. So produk yang siap pun akan jadi hak milik peserta. Contohnya kalau workshop buat 2 jenis kek maka setiap peserta akan bawak balik 2 biji kek jugak. Selalunya saya bagi yang size 7 ye sayang.....hehehe..kalau bantat???maka, yang bantat tu lerrr kena bawak balik ghumah. Apapun, so far student ok semua terampil cemerlang...akekekekeke


Monday, September 12, 2011

Disney Clubhouse untuk si CILIK

maaf ye...mickey saya dah jadi superman..haaaaa..gara-gara fondant melintuk liuk sebab panasss....


Assalamualaikum....

Kali ni saya sajikan pandangan anda dengan beberapa keping pics cupcake yang ditempah oleh kawan ofis. Sebenarnya kek ni Ayu tempah untuk anak dara nyeee yang sangat shomelll iteww!!! (serius comell youu, tak tipu). Kata Ayu nak Disney Clubhouse..so aunty yang baik hati ni dengan segala kudrat mencari edible yang dimaksudkan. Malangnye, edible banyak gambo raya...almaklumlah tempah time aura-aura raya nak tiba. Adoii..last2 aunty jumpa si mickey dengan girlfrend dia and si daisy yang dah diceraikan suami (erkkkk....sbb donald takde pong dalam itu koleksi)...

adoiii sorry lah tau...nnt kita tunggu krismas ye..aunty confirm manyakkk gambar mickey dalam stok kedai bakery. Apapun feedback dari si ibu, katanya cupcake saya best. Alhamdulillah, tak tau mcm mana nak gambarkan perasaannya apabila hasil tangan kita mendapat pujian yang sungguh-sungguh. Hanya bakers sahaja yang faham kan???? Dalam hati mcm ada taman jekk....kadang-kadang nak sengih sorang-sorang pun iye jugak. Hihihihih...Apa-apa ajelah aunty ni, melalut tah ke mana. Oklah rasanya tu aje update yang nak share, insyallah sat2 gi leh update gambar dan upload lagi.

Ohh ye..untuk makluman kawan-kawan, syukur dipanjatkan ke hadrat Ilahi kerana dengan rasminya hari ini merupakan hari ke -7 iaitu genap seminggu bakeri saya beroperasi. Maaf, kami belum lagi adakan sebarang majlis untuk rakan-rakan. Insyaallah kalau diizinkanNya, dalam masa terdekat nanti adalah jemputan menyusul. Kepada yang selalu menyokong kami, terima kasih yang tidak terhingga dari saya dan semua warga Zaz Bakeri terutamanya ahli keluarga yang tak jemu-jemu memberi nasihat, motivasi serta sokongan dari pelbagai aspek.

Gambar-gambar bakeri akan saya upload kemudian...belum ada masa nak pose. Haiyoohhh...

Saturday, September 10, 2011

Our Product

Zas Donut

Flossy Sausage Bun (RM1.90)

Sausage Zig Zag (RM1.50)

Sausage Mayo (RM1.90)

Roti Kopi (RM1.50)

Sausage Boat (RM1.90)

Donut Stick (RM1.00)

Classic Sausage (RM1.50)

Zas Chicken Loaf (RM1.90)

Chicken Frank with Serunding (RM1.90)

Kurma Muffin & Crunchy B/fast Muffin (RM1.20)

Fruit Tartlet (RM2.20)

Friday, September 9, 2011

morning..

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Wahh!!! Teruja dengan diri sendiri kerana pagi-pagi lagi ada masa nak mengadap gedung maya saya ni. Takpe, tak banyak sangat kerja yang perlu dibuat memandangkan semalam dah sapu sikit sawang-sawang yang berjuntai kat bucu-bucu bumbung tu, foundation kat lantai pun dah kurang tebalnye..kihkihkih. Begitulah saya ibaratkan gedung maya saya ni, kalaulah ia benar-benar gedung secara fizikal, maka kalau dah ditinggalkan sebulan tak berjenguk alamatnye.....(sendiri mau ingat okeyyy)
Jadi dengan daya kepantasan dan kecekapan yang ada (huiyoohh) saya cuba mengedit seberapa banyak gambar yang ada dalam koleksi...so mana yang sempat tu saya kongsikan di sini. Ada lagi beberapa gambar yang belum sempat saya makeup, maklumlah saya guna servis online je. Kalau network slow maka secara otomatik saya pun akan slow jugak mengikut rentak internet tu..hihihihi. So apalagi???? Layannnnnzzz ajelah....






Thursday, September 8, 2011

Ahlan wa sahlan ya Syawal...

Salam halwa semua..

Lama betoi tak memeriahkan ruang ala-ala sembang setaman ni. Yelah bulan puasa kan tak elok cerita benda-benda laghaa ni tu yang cuti sebulan tuh. Cehhh..kunun!!Walhal memang bila pas buka posa jek mata nak terkatup, itu yang langsung tak jengah gedung sesawang saya nih, sampai ala-ala bersawang gaklah.

Inipun just nak update a few pics kek yang sempat di edit.


Chocolate Cheese cake yang diorder oleh makcik saya


RV in the line!!!Order oleh officemate untuk adik tersayang..


Closeup


BORANG KELAS

Name:
Email Address:
No Telefon
Kelas yang diminati
Tarikh
Bilangan Peserta 1
2
3
4
5
lebih dari 5
Pertanyaan / Cadangan

Get your own free form like this one.