Saturday, July 31, 2010

Projek Terkini ZAZ



Salam semua....dah beberapa hari ZAZ tak update blog ni. Bukan apa...ZAZ outstation pastu balik dari O/S dah bertungkus lumus menyiapkan tempahan biskut raya. Adoiii....sakit pinggang2 ZAZ ni ha..so inilah antara kuih raya yang ZAZ produce sendiri. Ekceli ni baru satu jenis, today insyaallah akan bersengkang mata gi buat lagi satu jenis. Apapun ZAZ hepi bila tengok hasil air tangan kita dipasar di merata tempat. Alhamdulillah.....kalau jumpa biskut ni jangan lupa beli ye. Tenkiu!!!

Sunday, July 25, 2010

Cupcake Kedua untuk Wawa




Ordered by makcik ZAZ...specially for her one and only daughter Wawa. Before this pun ZAZ ada satu entry cuppies Wawa. This time Ucu order flavour vanilla..just plain vanilla without any filling. Wawa nak theme cartoon, memandangkan semalam adalah hari yang sangat2 sibuk jadik ZAZ terpaksa meletak kartun sugar paste jek..sorry Wawa...la ni musim menyiapkan tempahan biskut raya. Hikhik...rasanya Ramadhan ni akan kurang post untuk kek dan cuppies....ZAZ pun akan bertungkus lumus dengan team biskut (jgn tak sempat tarawikh dah leee).

Another Hit Yeay!!!

Memula kita ratakan cheese yang creamy tu kat kek

Tuangkan ganache kat atas creme cheese tu..biarkan ia meleleh sesuka ati dia

Pastu..masuk peti ais...dah sejuk apalagi??? Kasi potong lah!!!

Ni lah rupabentuk dalam bentuk slice. Yummy!!!!!


Another hit of chocolate indulgence!!!!Chewah..sejak bila plak dah guna nama secret recipe nih. Jangan saman ye..saje jek letak gitu. Anyway ini buat untuk bagi anak-anak buah makan. Emm..memandangkan diaorg tu mmg kaki cheese so cepatlah kek ni diselamatkan dalam perut masing-masing. Hehehe...so enjoy the pics ya!!

Rich Chocolate Moist Cuppies

Full House

Close Up

Dah ready nak antaq kat empunye


First of all sorry sebab agak lewat ckit posting entry ni kat blog. Anyway cupcake ni Farah ordered for makan2 I guess. Hikhik...(lupa nak interview panjang lebar). Deal dgn Farah mmg sempoi giler sebab just follow jek suggestion dari ZAZ..huhuu!! So thanks to Farah..rasanye kek2 ni dah selamat kena ngap semuanya.

Feedback dari Farah (ekceli pas bagi Farah terus rasmi sbb cannot tahan maaa...). And dia kata best giler. Memangla, mana taknye kek chocolate moist ditambah dgn ganache plak.. Hehehe..skali skala ok pe...so Tenkiu to Farah ye...lenkali order la lagi.

Friday, July 23, 2010

Rich chocolate cake with cream cheese




Yuhuuuu.....tempting tak kek ni???This was ordered by my ofismate Effa. Ini second order from Effa..the first one dulu effa order cuppies untuk anak dia...so TQ Effa!!!!



Thursday, July 22, 2010

Kek Chocolate Moist


Kek chocolate moist 2kg

Ordered by a neighbour...nak bawak balik jauh katanya. So minta ZAZ buatkan sebijik kek yang tak cair kat dalam perjalanan. Fikir punye fikir rasanya kek ni je lah yang sesuai...sebab kalau nak guna fresh cream alamtnye sampai di destinasi kek dah runtuh..hehehe. Anyway TQVM sebab menyokong ZAZ k...thanksss sangat!!!


fggfffgf

Monday, July 19, 2010

Rich Chocolate Cake

Spread the cream cheese ...yummyy (tak tahan nak ngap!!)

Pour the ganache on top of the cheesy frosting



Taraaaa.....Ada gaya ala2 kat kedai tak??? Hehee....rasa kek ni mmg unik. Very rich in chocolate, moist dan teksturnya halus. Bila masuk dalam mulut, ada rasa koko and vanilla...mmg tak muak sbb ada combination masam2 cheese and lemon. Memang syiokkk habis tau!!! Dare to order???? Boleh add on dengan fresh strawberries kat atas tu.




Friday, July 16, 2010


Home Made Chocolate


Cupcake Edible for Nisreena


HAPPY BIRTDAY NISREENA!!!

Order yang ZAZ terima dari Kak Yati (ofismate ZAZ). Cupcake ni flavor vanilla and with topping buttercream plus edible image gambar princess. Mula2 Kak Yati insist nak 1 box buat Kak Yati tambah lagi another box so Nisreena boleh bawak gi school!!! To Kak Yati...thank you for your support ye...Lenkali leh la order lagi k!!!

Fancy Cookies


FANCY COOKIES!!!

Ekceli biskut ni ZAZ buat untuk mengisi masa lapang..tak tau nak buat apa so saja try and error!!!Ni lah hasilnye...cuma ZAZ belum lagi hias dengan chocolate / icing kat atas tu. Fancy cookies ni boleh buat pelbagai bentuk, alphabet pun boleh. Kelebihan fancy cookes dari ZAZ ialah:

1) rapuh
2) rasa yang enak..mcm biskut raya tau!!!
3) pilihan topping yang pelbagai

Muffin Chocolate Chip



Ni muffin chocolate chip tempahan jiran ZAZ...saiz M (RM1.20/pcs) . Sorry lah atas kekurangan apa2 ye..harap2 semua puas hati dengan muffin yang ZAZ buat ni. Tenkiu atas sokongan!!!!!!

Monday, July 12, 2010

Cupcake For Ieja


Cupcake ni adalah tempahan daripada my ofismate jugak untuk adik kesayangannya..IEJA sempena besday yang ke-25. Tema yang diberi adalah glamorous gitu..dengan cake choco moist dan ganache. Warna plak nak merah jambu...biasalah gadis2 kan suker kaler pink!!! So enjoy the cuppies ya!!!! Nyum...nyum...

hgf

Cuppies Nida


CUPPIES UNTUK YUSOF & NIDA

Cuppies ni adalah repeat order from Ella..flavour masih sama iaitu lemon cake with buttercream tops. Ella order spesel untuk kawannya Nida sempena pertunangan Nida..hehhe..Berdasarkan feedback from Ella, semua yang makan rasa teruja dengan cuppies lemon dari ZAZ (hikhik...ni bukan masuk bakul angkat sendiri tau!!!Ni betul2 punyerrr)..So TQ to Ella. Hopefully akan ada banyaaaakk lagi coming order from Ella and her friends!! To Nida "Selamat Bertunang"

Sunday, July 4, 2010

KEK PERTUNANGAN


Kek ni pulak tempahan yang ZAZ terima very the last minute...cuma 2 jam lebih je...Ekceli kek ni jiran ZAZ yang nak, kebetulan pada hari tu ada jamuan bertunang jadik kek pulak takde. Kesian pulak ZAZ tengok, kalau ikutkan mmg x larat dah nak buat memandangkan semalam pun dah pulun dengan kelas roti dan biskut di Sepang (tima kasih pada yang hadir...ramai dalam 80 orang). Subuh2 ZAZ dah bangun bancuh cupcake..nak deco lagi. Hari ni jek ada 3 box cuppies nak siap jam 10 pagi. Sudahnye...yang 1 box tu ZAZ tak sempat nak snap..empunyee dah datang ambik..


Opppss sambung citer pasal kawan kita ni...ZAZ mintak maaf sbb tak dapat nak buat yang the best dalam 2 jam tu, kelam kabut bancuh kek dan nak deco. ZAZ plak x sempat nak restock barang2 bakeri kat stor tu..jadik, ZAZ terpaksa guna apa yang ada...harap2 puas ati lah hendaknyeee (lenkali kalau tempah awaii sikit ZAZ buatkan yang terbaekkkk!!!). Inilah hasilnye..kek flavor strawberry dan fresh cream pun strawberry jugak...dalam ada filling strawberyy k.

Cupcake Untuk My BFF

Tengok...ada filling strawberry...nyum..nyumm

Close up...combination of fresh cream, buttercream dan strawberry filling

Yea!!!Ready to go...vroommm

This Set worth RM65.00


Cupcake yang ditempah oleh my BFF, Nonie. Actually Non dah bz tanye pasal cuppies since aku kursus lagi dlm 2 minggu lepas. Tapi pending sebab Cik Nonie kita masih mencari-cari tema yang sesuai untuk cuppiesnye. So dalam 2-3 hari sebelum majlis barulah dapat finalize apa yang dikehendaki. Pening gaklah melayan, seb baik BFF kalau idak rasanye aku belikan kat kedai aje..hehhee..Mana taknye, ada ka patut nak cupcake bentuk segiempat, jenuh mak nak carik acuan. Kilang pun belum tentu produce. Wakakaka!!!!

BORANG KELAS

Name:
Email Address:
No Telefon
Kelas yang diminati
Tarikh
Bilangan Peserta 1
2
3
4
5
lebih dari 5
Pertanyaan / Cadangan

Get your own free form like this one.